تاریخ انتشار : شنبه 19 آذر 1401 - 16:46
109 بازدید
کد خبر : 451

مدیر عامل نفت پاسارگاد در گفتگوی تصویری با نفت ما خبر داد:

تولید ۹۰۰ هزار تن قیر در ۸ ماهه امسال در نفت پاسارگاد/هندی‌ها قیمت قیر ایران را تعیین می‌کنند!

تولید ۹۰۰ هزار تن قیر در ۸ ماهه امسال در نفت پاسارگاد/هندی‌ها قیمت قیر ایران را تعیین می‌کنند!
اسفندیار گفت: خریداران هندی هستند که مشخص می‌کنند قیر ایران با چه قیمتی فروخته شود، چون مالکان کشتی‌ها ریز اطلاعات ما را دارند و می‌دانند که وی بی را با چه قیمتی خریداری کرده ایم. ما نباید به خاطر رقابت، قیرمان را به هر قیمتی عرضه کنیم و به صادرات قیر کشور ضربه بزنیم.

به گزارش ما و شما، دکتر مسعود اسفندیار، مدیر عامل نفت پاسارگاد در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی قیر و آسفالت در محل این غرفه در گفتگو با آژانس رویداد‌های مهم نفت و انرژی “نفت ما”، در خصوص مهمترین اقدامات این شرکت در خصوص تحقق شعار سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: ما در سال ۱۴۰۱ که توسط رهبری به عنوان سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شده، توانسته ایم قیر با گرید ۲۲/۷۶ را تولید کنیم که با توجه به شرایط آب و هوایی کشور مورد توجه همه مشتریان است که برای اولین بار در نفت پاسارگاد تولید شده است.

وی افزود: ما در نفت پاسارگاد قیر پلیمری هم تولید می‌کنیم که از بازار اروپا به عنوان یک صنعت سبز درخواست خرید داریم، همچنین روی تولید قیر نانو هم کار کرده ایم و در تناژ کم تولید شده، ولی هنوز تجاری سازی نشده است.

همچنین بحث تولید مالچ که از ریزگرد‌ها جلوگیری می‌کند و فرمولش به گونه‌ای است که شرایط نفوذ آب را دارد و گیاه هم می‌تواند رشد کند. موارد دیگری هم است مثلا در بحث قیر‌های امولیسیونی کار می‌کنیم و مدیریت توسعه و تحقیق شرکت روی این موضوع کار می‌کند و این واحد شاخص است و امیدواریم بتوانیم در این عرصه فعالیت بیشتری داشته باشیم.

اسفندیار در خصوص آمار تولید و صادرات قیر نفت پاسارگاد در ۸ ماهه ۱۴۰۱ گفت: حدود ۹۰۰ هزار تن قیر در گرید‌های مختلف در ۸ ماهه اول سال تولید داشته ایم که نیمی از آن صادر شده است، هم اکنون شرایط خوبی برای صادرات داریم منتها در چند ماه اول سال به خاطر رقابت بازار و شرایط مونسون هند، کاهش صادرات داشتیم.

مدیر عامل نفت پاسارگاد در مورد اینکه چرا قیر در لیست مواد خام و نیمه خام صنعتی قرار گرفته، اعلام کرد: متاسفانه قیر که خود یک محصول نهایی است در لیست مواد خام و نیمه خام صنعتی جزو فرآورده‌های نفتی قرار گرفته که باعث ایجاد مشکل برای ما در استرداد ارزش افزوده شده است. قیرسازان مایلند مثل پتروشیمی‌ها کار کنند و استمرار روند موجود باعث سخت‌تر شدن شرایط و کاهش صادرات قیر کشور خواهد شد.

اسفندیار در خصوص مصوبه الزام قیر صادراتی در رینگ صادراتی بورس کالا تصریح کرد: در خرید وکیوم باتوم از بورس کالا، حراج باز به نفع شرکت‌های کوچک است، چون شرکت‌های کوچک قیرساز رقابت را تا ۹۵ درصد بالا می‌برند و تولیدکنندگان عمده ضرر می‌کنند، چون مجبورند وی بی را با قیمت بالا بخرند و در نتیجه صادرکننده نمونه هم شرکت‌های کوچکتر انتخاب می‌شوند. مضافا فروش ریالی قیر صادراتی در رینگ بورس صادراتی باعث شده که تریدر‌ها سود کنند و اگر شرایطی فراهم شود که بتوانیم به صورت ارزی در رینگ صادراتی بورس کالا بفروشیم، از آن استقبال می‌کنیم، منتها تعهد ارزی کماکمان پابرجا خواهد بود که مجبوریم در سامانه نیما عرضه بکنیم. نفت پاسارگاد شرکتی نیست که چند دور این قیر را بچرخاند و با نرخ آزاد بفروشد، چرا که این امر باعث می‌شود قیمت‌های قیر بالاتر از بازار برود و شرکت‌های خصوصی منتفع شوند. البته نفت پاسارگاد از طریق هرمز پاسارگاد هم صادرات دارد. مساله دیگر اینکه قبلا ۱۰ درصد هزینه خرید وی بی به صورت نقدی در بورس کالا پرداخت می‌شد و هم اکنون به ۲۰ درصد افزایش یافته است.

مدیر عامل نفت پاسارگاد در پاسخ به این پرسش که چرا با توجه به ظرفیت بالای تولید و صادرات قیر ایران، کشور‌های دیگر در منطقه بنچمارک قیمتگذاری قیر شده اند، تاکید کرد: الان این خریداران هندی هستند که مشخص می‌کنند قیر ایران با چه قیمتی فروخته شود، چون مالکان کشتی‌ها ریز اطلاعات ما را دارند و می‌دانند که وی بی را با چه قیمتی خریداری کرده ایم. ما نباید به خاطر رقابت، قیرمان را به هر قیمتی عرضه کنیم و به صادرات قیر کشور ضربه بزنیم. همه شرکت‌های قیرساز باید در کنار هم قرار بگیرند و قیر را ارزان نفروشند، وی آر عراق را قاطی قیر ایرانی نکرده و از مواد بی کیفیت در تولید قیر استفاده نکنند، در اینصورت خریداران خارجی و هندی نمی‌توانند قیمتگذار قیر ایران بشوند. ما در نفت پاسارگاد قیر تولید را به صورت مستقیم صادر می‌کنیم.

این فعال صنعت قیر در خصوص مجوز‌های فله‌ای و بی ضابطه واحد‌های قیرسازی کشور و تاثیر آن بر برند قیر ایرانی گفت: هم اکنون ۱۲ میلیون تن ظرفیت تولید وکیوم باتوم کشور است که ۶ میلیون تن به نفت سفید و ۶ میلون تن هم به تولید قیر اختصاص یافته است، در حالی که حدود ۵۲ میلیون تن به بیش از ۹۰ شرکت مجوز بهره برداری داده اند که برخی با افزودن مواد بی کیفیت قیر نامرغوب تولید و صادر می‌کنند در صورتی که قیر ایران با کیفیت بالا در جهان شناخته شده است. باید تاکید کنم که نفت پاسارگاد پرچمدار قیر باکیفیت و استاندارد است.

اسفندیار با تاکید بر الزام استفاده از قیر‌های با کیفیت در پروژه‌های عمرانی داخلی ادامه داد که این روند باعث حذف قیرسازان زیرپله‌ای می‌شود.
وی با اشاره به اینکه باید ارزش افزوده به تولیدکنندگان قیر مسترد شود افزود: خیلی از خریداران قیر در خرید سر همین موضوع مشکل دارند، در صورتی که باید طبق قانون یک ماهه برگردانده شود.

مدیرعامل نفت پاسارگاد در پایان در مورد تاثیر مصوبه قیر تهاتری بر بازار اعلام کرد: وقتی قیر تهاتری وارد بازار شود، صادرات ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و نفت پاسارگاد به عنوان تولید کننده بزرگ دولتی و یک برند خودش را موظف می‌داند که معادل وکیوم باتوم تحویلی، قیر را تحویل بدهد و حتی قبل از تحویل وکیوم، قیر را تحویل داده است؛ لذا تقسیم این قیر‌های تهاتری، باید توسط سازمان‌های ذیربط با دقت بیشتری انجام شود.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

فرهنگی

اخبار سیاسی